1-2dni przed startem

Objętość, intensywność i jakość obciążeń, plany treningowe

1-2dni przed startem

Postprzez biegacz86 » Czw Lip 02, 2009 1:54 pm

Jaka macie taktykę treningową 1-2dni przed ważnym startem? robicie dzień wolnego przed zawodami, a może lekki rozruch?:) jeśli rozruch to jak on wygląda;] Pytanie kieruje zarówno do osób biegających na bieżni jak i biegi uliczne.
Image
biegacz86

Dołączenie: Czw Cze 25, 2009 11:59 am

Re: 1-2dni przed startem

Postprzez biegacz84 » Pią Lip 03, 2009 11:11 am

2 dni przed startem docelowym w sezonie robię już tylko rozruch lub nawet wolne jeżeli czuję że potrzebuję wolnego. To zależy jaki start mnie czeka, czy to jest 10km, czy połowka czy start na bieżni 5000 czy 1500m. W przed dzień startu robię prawie zawsze wolne. Wiem z doświadczenia że formy 2 czy jeden dzień przed startem juz się nie poprawi ale zdecydowanie można ją zepsuć!! Więć dla spokojności ducha robię zazwyczaj wolne, jeżeli rozruch to tylko po podróży (jeżeli start jest daleko i wymaga dojazdu dzień przed) wtedy robię bardzo DELIKATNY rozruch bez zadnych rytów. Trucht 25 minutowy i ćwiczenia, wystarczą przed snem.
biegacz84

Dołączenie: Czw Maj 21, 2009 4:48 pm

Re: 1-2dni przed startem

Postprzez biegacz99 » Pon Lip 20, 2009 1:20 pm

to zależy od organizmu jedni wolą coś zrobić przed startem drudzy robią sobie dzień wolnego ja osobiście robie w 95 procentach jakiś rozruch albo spokojne wybieganko.najlepiej jest to ustalić z trenerem albo sprawdzić na sobie. Przed jednym startem zrób rozruch a przed drugim wolne choć nie masz pewności ze to za każdym razem się sprawdzi bo na to ma wpływ kilka rzeczy forma w jakiej się znajdujesz jak organizm jest zmęczony to jasne ze lepiej odpuścić czy po jakiejś wyczerpującej podróży nie ma sensu męczyć organizmu dodatkowo bo nie przyniesie to nic pozytywnego a może wręcz zaszkodzić.
biegacz99

Dołączenie: Wto Cze 02, 2009 3:27 pm

Powróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości